skip to Main Content

Primrose

Na een jeugd met chronische vermoeidheid, ME en slechte spijsvertering ging Primrose Matheson op een missie om haar lichaam te begrijpen en wat er nodig was om het in perfecte gezondheid te houden. Dit leidde haar naar natuurgeneeskundige en complementaire gezondheidswetenschappen en een graad in homeopathie. Deze kennis heeft ze gebruikt om natuurlijke en gezonde voeding te ontwerpen. Ze begon met muesli omdat het ontbijt voor haar (als Britse) de favoriete maaltijd van de dag is omdat het snel klaar te maken is, en ze had een verlangen daar gezond eten voor elke gelegenheid van te maken, niet alleen voor in de ochtend.

Door ingrediënten toe te voegen die je misschien meer associeert met lunch of diner, zoals bieten en wortel, wilde ze een veelzijdig, gezond product maken dat heerlijk smaakt en als gezonde snack kan worden gegeten op elk moment van de dag. Voor een gebalanceerder dieet moeten we idealiter net zo veel of nog meer groente en fruit dan granen eten. Zie de Schijf van vijf om je een idee te geven van de dagelijkse hoeveelheid van de verschillende voedselsoorten we zouden moeten eten.

Hieruit leek het logisch dat ze een gezond ingrediënt zoals groente zou toevoegen. Waarom niet andere voedzame ingrediënten toevoegen die niet voorkomen in onbijtmuesli maar die wel een goede gezondheid ondersteunen?

Door heilzame en doordachte ingrediënten in onze muesli te gebruiken, hopen wij van Primrose’s Kitchen dat we het volgen van een gebalanceerd dieet eenvoudiger kunnen maken. Zie onze ‘ingrediëntenpagina’ voor een uitgebreid inzicht over wat er goed is aan onze ingrediënten.

Sindsdien heeft zij nieuwe producten ontwikkeld om gezond eten een stukje makkelijker te maken en moedigt ze haar klanten aan om zichzelf te versterken door het voedsel dat ze eten en om naar hun lichaam te luisteren.

“Er wordt ons constant vertelt wat we wel en niet zouden moeten eten, ik vraag mensen om naar hun lichaam te luisteren. Als je er een goed gevoel of meer energie van krijgt, eet het. Als het tegenovergestelde het geval is, eet het dan niet. Het klink zo eenvoudig, maar we zijn vergeten hoe intelligent onze lichamen zijn. Wanneer we naar ons lichaam luisteren en ons leven veranderen voelen we ons krachtiger. Alles in ons leven geeft ons ervaringen die ons laten groeien. Wanneer we de antwoorden in onszelf ontdekken, denk ik dat we de bron van geluk hebben gevonden.”

Ontmoet het team

nikki - primrose's kitchen

Nikki

Verzending & logistiek

Nikki woont samen met haar vriend Chris, een plaatselijke boomchirurg, in een dorp in de buurt van het hoofdkantoor van PK, hoewel we vermoeden dat de ultieme liefde van haar leven Razer is; haar 11 jaar oude volbloed ex-racepaard! Naast het paard heeft Nikki ook twee katten, twee honden en een paar geredde legkippen. Wanneer ze niet met een van haar viervoeters aan het spelen is, bevat haar perfecte dag chocolade en kijkt ze Lord of the Rings-films.

Richard

Richard

Productieassistent

Richard woont in de buurt en is getrouwd met Sam, ze hebben een lieve bastaardhond uit het asiel met de naam Ruby. Richard verzamelt en verkoopt antieke motors, vintage fietsen en motorfietsen en geniet van het repareren van klassieke auto’s, zijn favoriet is de Supercharged MG Midget. Richard besteedt zijn vrije tijd aan het koken met lokale ingrediënten en hij brouwt ook zijn eigen bier in zijn microbrouwerij thuis (één van zijn beste brouwsels tot nu toe is Wonston Weedkiller, gemaakt van brandnetels!).

Primrose's Kitchen team

Billy

Productieassistent

Billy woont in de buurt met zijn partner Suzanne en hun Cocker Spaniël genaamd Bella Billy is een goede tuinier en maakt jam. Hij geniet ook van zijn wekelijkse Dance Fit-les en is heel trots op zijn welgevormde kuiten. Billy’s drie favoriete dingen zijn kaas, cricket & cider!

Primrose's Kitchen team

Phoebe

Verkoop- & marketingmanager

Phoebe woont in Bloxworth met haar Labrador Rufus, Cocker Spaniël Boodi en kip Minnie. In haar vrije tijd bakt ze graag taarten voor haar familie en vrienden die ze post op haar taart-Instagram Little Pea’s Puds. Phoebe houdt van zomerse dagen op het platteland van Dorset of relaxen op het strand met een BBQ, vooral met lekker veel halloumi.

Anna

Anna

Productiemanager

Anna woont dichtbij, samen met haar partner Rob. Ze hebben Myrtle, twee collies, een kat en enkele schapen. Anna houdt van rennen door het platteland van Dorset en langs de schitterende Jurrasic Coast, ze is lid van renclub the Dorset Doddlers. Ze houdt van groente (in het bijzonder duizendkoppige kool, tuinbonen en hete groene pepers) en ze houdt van een glas vegan witte wijn.

Donna

Donna

Algemeen manager

Donna woont samen met haar echtgenoot Dan die brandweerman is. Samen hebben ze twee jonge zoons. Donna besteedt het meeste van haar vrije tijd om te proberen Toby en Sam bij te blijven en ze heeft verbluffende legovaardigheden ontwikkeld. Donna houdt van een gezellige winterzondag met het haardvuur aan, eten in de oven en de hele dag in de pyjama.

hires-0026-2

Isla

Zen-docent

Haar favoriete groente is avocado. Ze houdt van kleine lekkernijen van granola en van rennen door het veld in Eden Park.

Healthy dog

Myrtle

Oogstexpert

Myrtle houdt van wandelingen door hoog gras en heel hard rennen over landelijke paadjes. Ze woont op ongeveer een kilometer afstand van het hoofdkantoor van Primroses Kitchen, samen met haar beste vriend Skye de bordercollie. Het favoriete eten van Myrtle is gravy bones, daar doet ze alles voor. Op een dag als ze ouder is hoopt ze samen met Anna een halve marathon te lopen.

Back To Top